• Snabba leveranser
  • Säker betalning
  • Fri frakt över 800 kr
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
 
Fröer  Grönsaker  Morot

Morot

En snabb guide till att odla morötter från frö.

Vill du ta din trädgård till nästa nivå? Att odla morötter från frö är en enkel och belönande process som ger dig färska, saftiga morötter direkt från din egen trädgård. I denna guide kommer vi att dela med oss av experttips och steg-för-steg-instruktioner för att säkerställa att din morotsträdgård blomstrar.

Förbered jorden innan du sår dina morotsfröer.

Innan du börjar odla morötter är det viktigt att förbereda jorden ordentligt. Välj en plats med väldränerad jord och se till att den är fri från stenar som kan störa morotsutvecklingen. Morötter trivs bäst i lösa jordar, så kompost kan vara ett utmärkt tillskott för att förbättra markstrukturen.

Välj rätt frösort: Nästa steg är att välja rätt morotsfrö. Det finns olika sorter att välja mellan, inklusive de som ger traditionella orange morötter, lila eller vita variationer. Läs noga på fröförpackningen för att välja en sort som passar dina smakpreferenser och trädgårdsförhållanden.

Såning av frön: Så dina morötsfrön på våren eller tidig sommar när jorden har värmts upp. Gör små rader i jorden och placera fröna med en avstånd på cirka 5 cm mellan varje. Täck fröna med ett tunt lager jord och vattna väl. Håll jorden fuktig under hela groddsäsongen.

Skötsel och underhåll: Morötter kräver regelbunden vattning för att undvika att jorden torkar ut. Ett lager mulch runt plantorna kan hjälpa till att behålla fuktigheten och minska ogräs. Om plantorna blir för trånga, tunna ut dem genom att ta bort överflödiga plantor, vilket ger mer utrymme för de återstående att utvecklas ordentligt.

Skörda morötterna: Beroende på sort tar morötter vanligtvis mellan 60 och 90 dagar att mogna. Du kan övervaka storleken genom att försiktigt gräva upp en morot för att se om den har nått önskad storlek. När morötterna är mogna, dra upp dem försiktigt ur jorden och njut av dina egna färska, smakfulla grönsaker.

Avslutning: Att odla morötter från frö är en tillfredsställande trädgårdsupplevelse som ger dig möjlighet att njuta av färska och näringsrika grönsaker direkt från din egen trädgård. Genom att följa dessa enkla steg kommer du snart att vara på väg att skörda din egen hemodlade skatt av saftiga morötter. Så gräv ner dina frön och se din trädgård blomstra!


Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan