• Snabba leveranser
  • Säker betalning
  • Fri frakt över 800 kr
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
 
Fröer  Blommor  Zinnia

Fröer till zinnia

Kampanj
Zinnia, Envy

Att odla zinnia från frö är enkelt och ger vackra blommor som blommar i olika färger och storlekar. Här är några steg för att odla zinnia:

Börja med att välja vilka fröer du ska köpa. 

Det finns många olika sorters zinnia och du kan köpa fröer till zinnia i olika färger , höjd och former. Så börja med att planera var du ska ha dina blommor. I en kruka eller rabatten? För krukor rekommenderar vi lägre sorter. Vilka andra växter ska finnas i närheten? Ska zinnian vara huvudblomman rekommenderas fröer till färgglada zinnior, men om du istället vill lyfta fram andra blommor kan frö till vita zinnior vara ett bra alternativ.

Så här odlar du zinnior.

Börja med platsen. Zinnior trivs bäst på platser med fullt solljus. Se till att välja en plats i trädgården där de får minst 6-8 timmars solljus varje dag.

De gillar även väldränerad jord med hög näringsinnehåll. Förbättra jorden genom att blanda i kompost eller annat organiskt material.

Att så fröer till zinnia.

Du kan antingen så zinniafröna direkt utomhus efter sista frost, eller så dem inomhus ungefär sex till åtta veckor innan sista frost. Om du odlar dem inomhus, så fröna i små krukor eller fröbrickor med fuktig såjord. Täck fröna lätt med jord, då de behöver ljus för att gro.

Håll jorden fuktig, men inte blöt, under groddningen. När plantorna har utvecklat sina första riktiga blad kan du plantera om dem i större krukor eller utomhus på det förberedda jordområdet. Zinnior behöver regelbunden vattning, särskilt under torra perioder. Du kan också använda ett allmänt gödselmedel en gång i månaden för att uppmuntra till frisk tillväxt och blomning. 

Plantera ut dina plantor när risken för nattfrost är över. Zinnior har en lång blomningstid, särskilt om du regelbundet avlägsnar vissna blommor (deadheading) för att främja ny tillväxt.

Genom att följa dessa steg bör du kunna odla vackra zinnior och njuta av deras färgglada blommor hela sommaren.

Lycka till med att köpa fröer till zinnia och odla dessa vackra blommor i din trädgård.


Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan