• Snabba leveranser
  • Säker betalning
  • Fri frakt över 800 kr
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
 
Fröer  Blommor  Tagetes

Tagetes

Kampanj
Tagetes låg mix

Upptäck skönheten hos tagetes.

Blomman tagetes som även kallas för mexikansk ringblomma, är en färgstark och vacker sommarblomma. Den är tålig och lättskött och du kan enkelt så och odla dina egna tagetes direkt från frö.

Blommorna finns i olika färger men oftast går de från ljust gult via orange till mörkt rött. Några sorter får små blommor medan andra får stora. Vissa sorter är lågväxande och passar bra i krukor medan andra blir riktigt stora och kraftiga.

Det finns olika sorters tagetes.

Det finns flera olika typer av tagetes att välja mellan. Två av de mest populära är "Tagetes patula" (franska tagetes) och "Tagetes erecta" (afrikanska tagetes). Franska tagetes har mindre blommor och kompaktare växtsätt, medan afrikanska tagetes har större blommor och en mer upprätt tillväxt. Båda sorterna ger fantastisk färg till trädgården.

Så här sår du fröer till tagetes.

Börja med att bestämma var du ska odla dina tagetes så du får rätt sorter. Ska de vara i kruka eller rabatten? Låga eller höga? Sedan kan du köpa fröer till tagetes och börja odla.

Så fröerna ytligt i såjord och håll sådden fuktig. Låt sådden stå i vanlig rumstemperatur innan plantorna kommit upp, men flytta sedan de små plantorna så de står ljust och svalt.

När dina små, frösådda tagetesplantor blivit tillräckligt storar att hantera planterar du om dem i blomjord. En planta per kruka. Fortsätt ha dem ljust.

Innan utplantering är det bra om du avhärdar dina tagetesplantor. Ta ut dem på dagen och ta sedan in dem på natten några gånger så att de sakta vänjer sig.

Skydd av andra växter.

Förrutom att tagetes är en vacker sommarblomma skyddar de även dina andra plantor. Detta genom att de utsöndrar ett ämne som flera sorters nematoder inte tål. På så sätt hjälper de växterna runt omkring.


Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan