• Snabba leveranser
  • Säker betalning
  • Fri frakt över 800 kr
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
 
Fröer  Grönsaker  Melon

Köp fröer och odla egna meloner

Så här odlar du fantastiska meloner från fröer och skapar en trädgårdsupplevelse som sprudlar av färskhet och god smak. Meloner är inte bara läckra och saftiga, de är också fulla av näringsämnen och gör sig utmärkt som en del av en hälsosam kost. Följ dessa enkla steg för att odla dina egna meloner och njut av skörden av ditt arbete.

Välj rätt fröer

Börja med att välja högkvalitativa melonfröer från pålitliga leverantörer. Det finns olika sorter att välja mellan, såsom vattenmelon, cantaloupe eller honungsmelon. Se till att välja fröer som passar ditt klimat och jordförhållanden för bästa resultat.

Förbered jorden:

Meloner trivs i väldränerad och näringsrik jord. Förbered din trädgårdssäng genom att tillföra kompost eller gödsel för att förbättra jordstrukturen och ge växterna de nödvändiga näringsämnena.

Så fröerna:

Bäst är att förkultivera och så fröerna till melon inomhus ca 6 veckor innan de ska planteras ut på växtplatsen. Täck fröerna med ca 1 cm jord, håll fuktigt och placera ljust. Till meloner kan du använda gödslad jord. I södra Sverige kan du så melonfröerna direkt på plats när risken för frost har passerat. Plantera fröerna i små hål eller rader med lämpligt avstånd. Täck fröerna med ett tunt lager jord och vattna försiktigt.

Ge rätt skötsel:

Meloner älskar värme och sol. Se till att de får minst 6-8 timmar solsken varje dag. Bevattning är viktigt, speciellt under torra perioder. Undvik att vattna direkt på bladen för att förhindra sjukdomar. Använd gärna ett täckmaterial runt plantorna för att behålla fukt och minska ogräs.

Stöd och utrymme:

Melonväxter kan bli ganska omfattande, så ge dem tillräckligt med utrymme. Använd gärna stöd eller nät för att stödja växterna och hindra frukterna från att vila direkt på marken. Detta kan minska risken för sjukdomar och rotröta.

Skörda vid rätt tidpunkt:

Meloner är redo att skördas när de har utvecklat en djup färg, en härlig doft och klingar ihåligt när du knackar på dem. Skär av dem med en vass kniv vid stjälken och låt dem mogna ytterligare några dagar inomhus för optimal smak.

Genom att följa dessa steg kommer du snart att kunna njuta av de saftiga, söta melonerna från din egen trädgård. Och för att sprida ordet om din fantastiska skörd, dela gärna din framgångshistoria på sociala medier och inspirera andra att odla sina egna meloner från fröer. Lycka till med din melonodling!


Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan