• Snabba leveranser
  • Säker betalning
  • Fri frakt över 800 kr
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
 
Fröer  Blommor  Blåklint

Blåklint

Fröer till blåklint – odla blåklint i din trädgård

Upptäck skönheten och mångfalden hos blåklint med våra många olika fröer. Blåklint (Centaurea cyanus) är en lättodlad och mycket populär sommarblomma som förgyller din trädgård med sina intensiva färger. Genom att välja fröer till blåklint från oss, kan du njuta av dessa charmiga blommor i olika nyanser och bidra till en vacker och livfull trädgård.

Färger på blåklint 

Blåklint är mest känd för sina klassiska, djupt blå blommor, men visste du att de även finns i andra färger? Hos oss hittar du fröer till blåklint som blommar i olika nyanser, inklusive vit, rosa och purpur. Dessa färgglada varianter kan skapa en fantastisk mix i rabatten eller buketten.

Var blåklint trivs bäst

Blåklint trivs bäst i soliga lägen där de får mycket ljus. De föredrar väldränerad jord, men är annars ganska tåliga och lättodlade. Plantera dina blåklintfröer på en plats där de får gott om sol och se hur de blommar rikligt under sommarmånaderna.

När ska man så blåklint

För att lyckas med att odla blåklint, är det viktigt att så fröerna vid rätt tidpunkt. Den bästa tiden att så blåklintfröer är tidigt på våren, så snart jorden har blivit uppvärmd. Du kan också direktså fröerna på hösten för att få tidigare blommor nästa vår. Oavsett vilken metod du väljer, kommer du att bli belönad med en lång blomningstid som sträcker sig från juni till september.

Blåklint som snittblomma

Blåklint är inte bara vacker i trädgården; den är också en utmärkt snittblomma. Dess hållbara och attraktiva blommor gör sig bra i buketter och arrangemang. Plocka blommorna tidigt på morgonen eller sent på kvällen, när de är som mest fräscha, och njut av dem i vasen inomhus.

Köp fröer till blåklint hos oss

Välj våra fröer till blåklint för att säkerställa att du får hög kvalitet och bra grobarhet. Vår passion för trädgårdsodling och vårt breda sortiment garanterar att du hittar precis de fröer du behöver för att skapa din drömträdgård.


Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan