• Snabba leveranser
  • Säker betalning
  • Fri frakt över 800 kr
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
 

Kamelior är en av våra finaste blommor.

Här får du råd om hur du odlar och sköter kamelian. Det är en klassisk favorit bland trädgårdsentusiaster och blomsterälskare världen över. Ursprungligen härstammar kamelian från östra och södra Asien, där den länge har odlats för sin skönhet och symboliska betydelse. Idag återfinns den i trädgårdar och inomhusmiljöer över hela världen.

Kamelia Brushfield

Kamelior finns i många olika färger. Här ser du sorten Brushfields gul och vit.

Skötsel av kamelia

Kamelia vill (som många blommor) ha lite olika förutsättningar beroende på säsong. Här är några tips för att hålla din kamelia frisk och blomstrande:

Sommar
Placera gärna kamelian ute på altanen eller i uterummet. Ge den en plats med lite skugga mitt på dagen för att undvika att blommorna bränns av solen. Se till att jorden är fuktig, men inte blöt. Bevattna regelbundet och undvik att låta jorden torka ut helt.

Vattna gärna med regnvatten. Det är naturligt lite surare än vårt vanliga dricksvatten, vilket passar kamelior (och azalero) perfekt. Ge gödsel ungefär en gång per månad under sommaren. Om du även tar bort vissna blommor fortsätter den blomma länge under säsongen.

Hösten och vintern
På hösten flyttar du dina kamelior till en svalare plats, och minskar vattningen. Under vintern vill plantan vila, så sätt den gärna ljust men svalt. En temperetur på 6-8 grader är perfekt. Se till att jorden inte blir för blöt under vintermånaderna, då övervattning kan leda till röta. 

Våren
När ljuset kommer på våren, ca februari-mars, sätter du plantorna ljust och höjer värmen. Exempelvis i ett soligt köksfönster eller liknande. Då stimuleras knoppsättningen inför sommaren. Öka vattningen lite och kom sakta igång med gödsling. När sommaren är här kan du åter plantera ut dina kamelior. 

Kamelia Bonomiana får fina, rosa blommor.

Att köpa kamelia

Här hos Fröer.nu kan du välja bland flera olika sorters kamelia. Att odla och vårda kamelian är en njutning för alla som uppskattar skönheten i naturen. Med rätt vård kan kamelian bli en pålitlig och vacker inslag i din trädgård eller ditt hem, och ge glädje året runt. Välkommen att hitta dina favoriter!

Här är en länk till vår avdelning med blommor och växter för trädgården.

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan