Sara Bäckmo
Rädisa, De dix-huit jours
Finns i lager
- Snabba leveranser
- Säker betalning
- Fri frakt över 800 kr
En supersnabb rädisa, skördeklar efter ca 18 dagar. Rädisor behöver mycket vatten för att bli krispiga och goda. De växer allra bäst på våren och hösten, undvik att odla på sommaren då de lätt går i blom. Så ofta för skörd under lång tid.
En fröpåse innehåller ca 800 fröer.
Så här berättar Sara Bäckmo om att odla rädisa året runt.
Mars, april och maj
Så på friland eller i växthus tidig vår. Täck dina fröer med fiberduk så gror de snabbare. Rädisor kan även sås i pluggbrätten och planteras ut på växtplatsen. Du kan så dina fröer ett och ett eller i kluster med tre frön i varje.
Juni, juli och augusti
Så på friland eller i växthus på sensommaren. Vid tidigare sådd riskerar plantorna att blomma. Rädisor kan också sås i pluggbrätten och planteras ut på växtplatsen.
September, oktober och november
Så på friland eller i växthus. Skydda din sådd med fiberduk för en sen skörd. Rädisor kan även sås i pluggbrätten och planteras ut på växtplatsen.
December, januari och februari
Vintersådda rädisor gror ofta fint och tidigt, men det finns en risk att de fryser då blasten är känslig för frost.
Artikelnummer: 951-11527