Sara Bäckmo
Kronärtskocka, Vert de Provence
Finns i lager
- Snabba leveranser
- Säker betalning
- Fri frakt över 800 kr
Pampig grönsak där knoppen skördas. Odlas på friland eller i stor kruka i varmt läge. Skördas ca 6mån efter sådd. Förodla i såjord inomhus, med växtbelysning. Låt gro i rumstemp. Ställ sedan svalare. Plantera om till en per kruka i gödslad jord när plantorna kan hanteras.
Denna kronärtskocka heter Vert de Provence och är en riktig läckerhet bland grönsakerna och en utmaning att odla. Ju tidigare sådden kan ske desto bättre. Det är den köttiga basen på holkfjällen och själva blombottnen man äter. Skörda då holkfjällens spetsar börjar vika sig utåt (ett tecken på begynnande blomning). Trivs i näringsrik, väldränerad och djup jord i varmt läge. Vattna rikligt, ge extra näring under sommaren. Kan övervintras frostfritt.
Förodling: Så glest i fuktad såjord, ställ i 18-20°C. Omplantera när plantorna är stora nog att hantera till 1/kruka med gödslad jord. Var rädd om rötterna. Ställ ljust och svalt, 12-18°C. Utplantera efter sista frost.
Artikelnummer: 951-11562