• Snabba leveranser
  • Säker betalning
  • Fri frakt över 800 kr
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
 
Lök & Potatis  Amaryllis

Amaryllis är en fin julblomma

Nu får du 50% rabatt på alla amaryllis.

Filtrera Visa 21 artiklar
21 artiklar
Sortering:

Amaryllis är julens blomma. Du köper dina amaryllislökar i oktober och november. Ju större lök du väljer desto fler blomstjälkar får den.

Sedan kan du välja om du vill plantera amaryllislökarna eller bara sätta rötterna i ett glas med vatten. Om du planterar dina amaryllis så tänk på att det är bara den nedre delen av löken som ska ner i jorden. Över halva ska alltid vara ovan jord.

Vattna i samband med planteringen men var sedan försiktig med vattning tills löken har börjat växa.

Du kan välja bland många olika sorters amaryllis med olika färg och blomform. Röda är vanligast följt av vita, rosa och strimmiga. Men är du tidigt ute kan du även få tag på en del ovanliga sorter med gula, grönaktiga eller spräckliga blommor.
Räkna med att det tar 6-8 veckor från det du planterar dina amaryllislökar tills de börjar blomma. Tiden kan du påverka lite beroende på var du placerar lökarna. Varmare och ljusare ger en snabbare blomning.
När dina amaryllis börjar blomma kan du placera dem ljust och svalt så blommar den längre.
Efter nyår brukar blommorna vissna ner och ofta kommer då bladen istället. Om du vill kan du fortsätta odla dina amaryllis som gröna krukväxter och plantera ut dem till sommaren. Då samlar de på sig näring för att orka blomma nästa vinter igen.
Till hösten tar du in lökarna och minskar vattningen. Låt dem vissna ner och vila ett tag. Sedan vattnar du och börjar driva dem igen. Ofta är det så att de amaryllis man köper är värmebehandlade för att hinna blomma till jul. När du övervintrar dina egna amaryllis får du en senare blomning de följande åren. Men blommorna är ju lika fina.

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan